Laura van Daalen & Tom van den Hoven (Beeld en woord)

Het werk van Laura en Tom zijn beide op hun eigen manier in het kunstlandschap terecht gekomen. Ze bestuderen totaal verschillende delen van dit landschap, maar er is overlap in waarom ze kunst de wereld in willen brengen: de liefde voor het maken. Vanuit deze passie werken zij samen om de aanschouwer een nieuwe ervaring te bieden als het gaat om het ervaren van kunst. Door woord en beeld te combineren willen zij de kijker prikkelen. Vanuit Tom’s teksten wordt de toeschouwer gestimuleerd om te visualiseren, waarna Laura’s ‘-scapes’ haar eigen werkelijkheid laten zien. Meer over ons?

De expositie

In deze ervaring willen wij u, de aanschouwer, aan het denken zetten. Uw eigen fantasie prikkelen en u meenemen op een reis door uw eigen inbeeldingsvermogen. Om hier optimaal van te kunnen geniten raden wij aan om als volgt te werk te gaan:

  1. Lees of beluister een van de teksten via de QR-codes of de knoppen onderaan deze pagina.
  2. Beeld zelf tijdens het lezen of luisteren in en laat uw gedachten op de vrije loop! Let op: er is geen goed of fout antwoord!
  3. Bekijk daarna het werk dat bij de tekst hoort.
  4. Geniet! Denk! Praat! Deel! Wat had u verwacht te zien? Zitten hier grote verschillen in met wat er werkelijk is?

Tussen de werken zit verschil in het type tekst dat er bij hoort. Hierdoor ontstaan er ook verschillen in de mate waarin er wat van uw fantasie gevraagd wordt. Daarom raden wij aan de teksten/werken in onderstaande volgorde te doorlopen.

1) Gezichtherkenning – Lysefjord

2) Het waait – Scape

3) Vervanging – Untitled Composition

4) Controle – Reshaping Scapes part 2